Düğün ve bayramların vazgeçilmez lezzeti keşkek tarifi tarihsel bir hikayeye sahiptir. Törensel keşkek geleneği UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine dahil edilmiştir. Yarma buğday, soğan, tavuk, nohut, salça, kimyon gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu gibi farklı bölgelerde yapılan keşkek tarifinden vazgeçemeyeceksiniz. Eşsiz lezzetiyle keşkek tarifi midenize bayram yaşatacak. Nefis kokusuyla keşkek tarifi: Keşkek nasıl yapılır?
KEŞKEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı aşurelik buğday(yarma)
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 büyük boy soğan
- 1 adet bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı
- Kimyon
- Pul biber
KEŞKEK TARİFİ YAPILIŞI
- Bir gün önceden yarma ve nohutu suda bekletin.
- Bütün tavuğu haşlayın ve didikleyin. Tavuk suyunu ayırın.
- Düdüklü tencereye yıkanmış nohut, yarma ve didilmiş tavuğu ekleyin.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeleri tencereye aldıktan sonra 6-7 su bardağı kaynamış tavuk suyunu ekleyin.
- Düdüklü tencereye ötmeye başladığında kısık ateşte bir saat daha pişirin.
- Tencerenin ağzını açtıktan sonra tahta bir kaşıkla malzemeleri döverek yaklaşık 10 dakika karıştırın.
- Üzerine tereyağı, kimyon vepul biberli sosunuzu ekleyin.
- Keşkek tarifi hazır. Afiyet olsun…
KEŞKEK TARİFİ KAÇ KALORİ?
100 gramlık bir porsiyon tavuklu keşkek yaklaşık olarak 177 kalori içermektedir.