Şakşuka tarifi özellikle Antalya yöresiyle özdeşleşmiş bir Akdeniz yemeğidir. Kuşbaşı et, patlıcan, kabak, yeşil biber, domates püresi, sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan şakşuka tarifinin adını duymayan yoktur. Ziyafet sofralarınızı süsleyecek şakşuka tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte eşsiz lezzetiyle şakşuka tarifi: Şakşuka nasıl yapılır?
ŞAKŞUKA TARİFİ MALZEMELERİ
- 400 gr kuşbaşı et
- 4 patates
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 yeşilbiber
- 2 kırmızıbiber
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
ŞAKŞUKA TARİFİ YAPILIŞI
- Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.
- Kızgın yağda patatesi kızartın, ardından kabağı kızartın.
- Son olarak patlıcanları yağda kızartın.
- Başka bir tavanın içerisine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsağı, domates püresi ve biberleri alın.
- Kuşbaşı etleri kızgın tavada pişirin. Üzerine salçayı ve baharatları ekleyin.
- Biraz su ekleyip eti pişmeye bırakın.
- Pişen eti, kızartılmış malzemelerle karıştırın.
- Şakşuka tarifi hazır. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
ŞAKŞUKA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Şakşuka Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 61 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 275 gramlık miktarında Şakşuka 168 kalori bulunmaktadır.