Özellikle çalışan kadınlar tarafından çok tercih edilen tas kebabı tarifini hazırlamak oldukça kolay. Dana kuşbaşı, sıvı yağ, domates, biber ve salça gibi malzemelerle hazırlanan tas kebabı tarifi sadece on dakikanızı alacak. Mutfağınıza nefis kokular yayacak tas kebabı tarifini aniden gelen misafirleriniz için de hazırlayabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle tas kebabı tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Peki tas kebabı nasıl yapılır? İşte tas kebabı tarifi…
TAS KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr dana kuşbaşı
- 3 patates
- 2 domates
- 2 yeşilbiber
- 1 soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
TAS KEBABI TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip karıştırmaya başlayın.
- Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
- Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
- Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın. Pul biber ve karabiberi tencereye alın.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
- Etler yumuşayınca tas kebabını ocaktan alın.
- Tas kebabı tarifi hazır, afiyet olsun…
TAS KEBABI TARİFİ KAÇ KALORİ?
Tas Kebabı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 61 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 350 gramlık miktarında Tas Kebabı 214 kalori bulunmaktadır. Tas kebabı; A vitamini ve protein açısından zengin bir besindir.