Özellikle çalışan kadınlar tarafından çok tercih edilen etli türlü tarifini hazırlamak oldukça kolay. Et, sıvı yağ, domates, biber ve salça gibi malzemelerle hazırlanan türlü tarifi sadece on dakikanızı alacak. Mutfağınıza nefis kokular yayacak türlü tarifini aniden gelen misafirleriniz için de hazırlayabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle türlü tarifi herkes tarafından çok beğenilecek. Peki türlü tarifi nasıl yapılır? İşte etli türlü tarifi…
TÜRLÜ TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı ılık su
- 3 patates
- 2 domates
- 2 sivri biber
- 2 patlıcan
- 1 soğan
- 1 renkli biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
TÜRLÜ TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış sivri biberi tencereye alın.
- Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
- Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
- Suyunu çeken etli türlüyü ocaktan alın.
- Etli türlü tarifi hazır, afiyet olsun…
TÜRLÜ TARİFİ KAÇ KALORİ?
Türlü Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 52 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 275 gramlık miktarında Türlü 143 kalori bulunmaktadır. Türlü, içerisinde çeşitli sebzeleri barındırdığından hem vitamin mineraller hem de posa yönünden oldukça zengin bir yemektir.