Türk mutfağının kendine özgü lezzetlerinden biri olan kağıt kebabı, pek çok et yemeğine göre çok daha pratik bir şekilde hazırlanır. Üstelik sunum konusunda da zorluk çıkarmadan kendine sofralardan ana yemek olarak yer edinen kağıt kebabı, her damak zevkine hitap edecek türden bir lezzet.
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- Yarım havuç
- Yarım patates
- Yarım domates
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 10 adet arpacık soğan
Hazırlanışı:
- Derin bir tencerenin içerisinde yağı kızdırın.
- Yağ kızdıktan sonra soğanları tencerenin içerisine atın.
- Soğanları 3-4 dakika boyunca kavurun.
- Etleri tencere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
- Etler suyunu saldığında tencereye sıcak su ve salça ilave edin. Salça eriyene dek karıştırın.
- 10 dakika daha bu şekilde pişirin.
- Patates, domates ve havuçları tencere ekleyin.
- 15 dakika bu şekilde pişirin.
- Haşlanmış bezelye ve istediğiniz baharatları tencere ekleyin.
- 3 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Hazırladığınız yemeği birer porsiyon olacak şekilde pişirme kağıtlarına paylaştırın.
- Malzemeler dökülmeyecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derecede 20 dakika fırında pişirdikten sonra yemeğimiz hazır.