Et yemekleri Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Kültürümüz ve geleneklerimizden gelen et yemekleri çoğu ailenin severek tükettiği yiyecekler arasındadır. Ancak bazen daha önce hiç duymadığımız lezzetler ile karşı karşıya gelebiliriz. Sabah.com.tr olarak bu yazımızda birçok kişi tarafından bilinmeyen kağıt kebabının tarifini hazırladık.
KAĞIT KEBABI NASIL YAPILIR? KAĞIT KEBABI TARİFİ
Sebzeler ile yapılan kağıt kebabı tarifini sizler için hazırladık. İşte akşam yemeğinde lezzetine doyum olmayacak kağıt kebabı yapımı...
MALZEMELER
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı sıcak su
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yağlı pişirme kağıdı
YAPILIŞI
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan, soğanları temizleyin. Havuç ve patatesleri soyup küp doğrayın. Et suyunu çekince, üzerine sıvı yağ, soğan, havuç patates ve bezelye ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber pul biber ve kekik ekleyip bir-iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı pişirm kağıdından 30x30cm ebadında dört parça kesin. Orta kısımlarına eti paylaştırın. Kağıtların iki kenarını etin üzerine kapatıp dikdörtgen haline getirin. Yan kısımlarını kendi üzerine bir-iki kez kıvırarak, kare yapın Katlanmış kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini suyla hafifçe ıslatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip servis yapın.