Sebzeli kebap için gerekli malzemeler;
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
Yarım kırmızı biber
4 dal maydanoz
Yarım diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber
Servis için: Sumaklı soğan
Bulgur pilavı
2 adet sivri biber
1 adet domates
Sebzeli kebap nasıl yapılır?
Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp kare şişlere geçirin. Ortalarına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişirin. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle servis yapın.
Sebzeli kebabı yassı şişlere geçirip, yapışmaz yüzeyli tavada ya da elektrikli ızgarada da pişirebilirsiniz.