Bıldırcın kebabı birçok kişi tarafından bilinmese de tadanların lezzeti ile kendini hayran bırakan bir yemektir. Kırklareli mutfağında sıklıkla rastladığımız bu lezzet, av hayvanlarının eskisi kadar mutfaklarda yer almaması ile birlikte popülerliğini yavaş yavaş kaybetmeye başlamıştır. Ancak hala bu konuyla ilgili araştırma yapan insanların sayısı azımsanmayacak derecededir. Bu yazımızda sizlere bıldırcın kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabını hazırladık…
Gerekli olan malzemeler;
- 1 adet bıldırcın
- 1 adet bostan patlıcan
- 50 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı krema
- 1,5 - 2 yemek kaşığı salça
- Biraz tuz
- 1 tutam karabiber
Bıldırcın kebabı yapılışı;
- Öncelikle patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun
- Bıldırcınları temiz bir şekilde yıkayın
- Daha sonra patlıcanların içerisine alarak tepsiye koyun
- Tencerenin içinde erittiğiniz tereyağının içerisine un koyarak biraz kavurun
- Daha sonra içerisine salça, krema, tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek kaynatın
- Daha sonra içerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına verin
- 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalacak.
- Daha sonra servis tabağında servise sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun