Testi kebabı, Türk kültüründe bulunan oldukça lezzetli ve güzel bir yemek çeşididir. Özellikle anadolu insanının damak tadları arasında bulunan bu tür, Nevşehir / Kapadokya yöresinde ortaya çıkmış bir yemek çeşididir. Akşam yemeklerinde veya özel günlerde tüketmek isteyen bireyler, testi kebabı tarifi ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Testi kebabı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? sorusunun yanıtını bu yazımızda sizler için hazırladık. İşte en kolay testi kebabı tarifi...
Testi kebabı nasıl yapılır sorusu arama motoru üzerinden en çok aratılan konular arasında bulunuyor. Odun ateşinde piştiği zaman tadı damaklarda kalan bu lezzeti yapmak için en güzel tarifleri sizler için hazırladık. Kuşbalı et, soğan, domates, yeşil biber ve sarımsağın harika uyumuyla ortaya çıkan testi kebabı lezzetini denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekir.
Testi kebabı için gerekli malzemeler
1 kilogram kuşbaşı dana eti
500 gram domates
500 gram arpacık soğanı
10 adet sarımsak
7 adet yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Testi kebabı nasıl yapılır? Testi kebabı tarifi
Öncelikle domateslerinizin kabuklarını soyun, biberlerinizin de çekirdeklerini çıkarın.
Soğan ve sarımsakları da kabuklarını ayıkladıktan sonra tüm olarak bırakın, tuz ve karabiberi de ekleyerek etle birlikte harmanlayın.
Daha önceden hazırladığınız testinin tabanınına terayağının yarısını koyun.
Biber, soğan, sarımsak ve baharatlarla harmanlanmış eti testiye doldurun, doldurduktan sonra tekrar terayağı ekleyin.
Pişirme aşamasına geçmeden önce testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatın, et buharında pişecek buna dikkat edin.
Testi kebabını odun ateşinde 2 saat pişirin, testi kebabı piştikten sonra suyunu çeksin ve harika lezzetin tadına bakın.
Şimdiden afiyet olsun...