İlçe, Cuma günleri çevre il ve ilçelerden kebap yemek için gelenlerle dolup taşıyor.
Özellikle Afyonkarahisar, İzmir, Kütahya merkez ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar Şaphane'de bulunan kebapçıların uğrak yeri oluyor.
Yaklaşık 40 yıldır kebapçılık yaptığını belirten Muammer Özturan, ''Bir çok şehrinden sipariş alıp gönderdiğimiz günler oluyor. Özellikle kış günleri vatandaşlarımız kebap yemeyi daha çok tercih ediyor. Yöreye has bir lezzet şaphane kebabımız tüm vatandaşlarımızın tatmasını isteriz. Akdağ yaylalarında beslenen hayvanlardan yaptığımız fırın kebabımız, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'' diye konuştu.
Malzemeleri:
1 adet sağ kol, ( kuzu )
1 adet sol kaburga, ( kuzu )
2 çorba kaşığı kaya tuzu.
YAPILIŞI
1. Sağ kol ve sol kaburganın orta kısmını alıp, 5 cm kalınlığında kırdırın. Parçalanmış etleri bir gece buzdolabında bekletin.
2. Fırınınızı 150°C'ye getirip, ısıtın. Etleri fırın tepsisine dizerek üzerlerine tuzu serpin. Fırına sürün, iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika, ara sıra diğer yanlarım çevirerek pişirin.
3. Pişen etleri fırından alıp, yarımda soğan ve ayran ile servis yapın.