SULU KÖFTE MALZEMELERİ:
400 gram kıyma
Yarım kahve fincanı pirinç
8 dal maydanoz
5'er adet havuç ve patates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
SULU KÖFTE YAPILIŞI:
Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, kıyılmış 3 dal maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzla yuvarlayıp küçük köfteler yapın ve kenara alın.
Havuç ve patatesleri temizleyip, çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar kavurun.
Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu kıyıp tencereye ekleyin.
İki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.