ASMA YAPRAĞINA SARILI ÇİNEKOP MALZEMELERİ:
-500 g çinekop balığı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-½ çay bardağı limon suyu
-Her balığa 2 adet asma yaprağı
-Tuz
ASMA YAPRAĞINA SARILI ÇİNEKOP YAPILIŞI:
- Yapraklar salamuraysa 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
- Temizlenip yıkanan balıkların yu¨zgeçlerini makasla kesip kâğıt havluyla kurulayın.
- Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yu¨zeylerine su¨ru¨n.
- Balıkları ikişer asma yaprağına başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.
- 5. seviyede Grilliant ile her yu¨zu¨ 3 dk. pişecek şekilde kızartın.