ÇANKIRI GÜVECİ MALZEMELERİ:
-700 gr doğranmış kuzu kuşbaşı
-3 adet patlıcan
-1 adet domates
-3 adet patates
-250 gr arpacık soğan
-10 adet sivri biber
-1 baş sarımsak
-5 adet defne yaprağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-Tuz
-Karabiber
-Kimyon
ÇANKIRI GÜVECİ YAPILIŞI:
Patlıcanları soyarak dörde bölün ve büyükçe doğrayın. Yine aynı şekilde patatesleri de küçük olmayacak şekilde doğrayın. Domatesleri de iri iri doğrandıktan sonra sıvıyağda hepsini ayrı ayrı kızartın.
Bu sırada etleri yemeğin yapılacağı güvece koyup suyunu çekene kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ve sıvıyağ ekleyin. Arpacık soğanları ve sarımsakları kabukları soyulmuş , şekilde etlere ekleyin. Kavrulduktan sonra etlerin ortası açıp ortasındaki yağa salçasını ekleyin. Ortasındaki yağla salçayı biraz karıştırıp, sonrasında hepsini birlikte karıştırın.
Sırasıyla defne yaprağı , yeşil biberleri , kızaran patlıcanları, patatesleri, ve domatesleri üst üste dizerek yerleştirin. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Piştikten sonra defne yaprağını alıp karabiber ve kimyonunu ekleyin. Geniş bir kaba, pişen güveci ters çevirerek servis edin.
Afiyet olsun.