Kuzu Tandır İçin Malzemeler:
1 adet kuzu kol – kemiksiz
2 yemek kaşığı tereyağı
10-15 adet arpacık soğanı
3-4 diş sarımsak
2 dal biberiye
3 dal kekik
Yeterince su
Tuz
Tane karabiber
Zeytinyağı
Kuzu Tandır Yapılışı:
Kuzu kolun üzerine çizikler atın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovalayın.
Büyük bir tavayı ocakta ısıtın ve eti yerleştirip mühürleyin. Diğer tarafını mühürlerken arpacık soğanları, sarımsak, biberiye, kekik ve tereyağı ilave edip bir süre pişirin.
Ardından tavadaki her şeyi dikkatlice fırın poşetine yerleştirin. Fırın poşetinin ağzını iyice kapatıp, üzerine birkaç delik açtıktan sonra bir fırın kabına yerleştirin ve bir parça su koyun.
180 derecede 1,5 saat pişirin. Dilerseniz etiniz piştikten sonra poşetten çıkartıp, fırın kabının içinde 15 dakika daha üzeri açık şekilde pişirebilirsiniz.