ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELERİ:
-1 kg dana ciğeri
-Bir buçuk su bardağı galeta unu
-Bir buçuk su bardağı un
-1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
-Yeteri kadar tuz
-Kızartmak için:
-Sıvıyağ
-Servis için:
-Patates kızartması
-Soğan piyazı
ARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞI:
Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvıyağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvıyağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.
Afiyet olsun..