Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşilbiber
- 5-6 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatarak zerinde oluşan köpükleri alıyoruz. Ardından kapağı kapatıp 10 dakika pişiriyoruz. Patlıcanları alacalı bir şekilde doğruyoruz. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Suyu süzülen patlıcanları havlu kağıt ile kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alıyoruz. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz. Bir süre sonra yeşilbiberleri de doğrayıp ilave ediyoruz. Sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından karabiber, pul biber, tuz ilave ediyoruz. Son olarak haşlanan etleri ilave ediyoruz ve karıştırarak ocaktan alıyoruz. Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışımı alarak karıştırıyoruz. Üzerini domates dilimleri ve biberle süslüyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı et suyunda ezerek yemeğin üzerine gezdiriyoruz. 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.