Lahana sarma bayram günlerinin vazgeçilmez ikramlıklarındandır. Ziyafet sofralarında da başköşeye kurulan lahana sarma tarifi herkes tarafından çok sevilmektir. Yapımı uğraştırıcı olan sarma tarifini yemek çok keyifli. Lahana sarması tarifi lahana, kıyma, pirinç, salça, sıvı yağ gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Eşsiz lezzetlerimizin başında gelen lahana sarma tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Peki eşsiz lezzetiyle lahana sarma nasıl yapılır? Lahana sarma tarifi…
LAHANA SARMA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 orta boy lahana
- 400 gr yağsız kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Toz biber
- Tuz
LAHANA SARMA TARİFİ YAPILIŞI
- Lahananın orta göbeğini kesin. Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Kaynar sudan aldığınız yaprakları soğuk suda bekletin.
- Sarma içini hazırlayın.
- İnce doğradığınız soğanları sıvı yağa alın, üzerine salçaları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Pirinci ekledikten sonra maydanoz ve dereotunu ekleyin.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip pişmeye bırakın.
- Pişen harcı dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
- Yaprakların damarlı kısmını alıp içine harç koyarak sarmaları sarın ve tencereye dizin.
- Dövülmüş sarımsak, salça ve naneyi karıştırın. Sosu tencerenin üzerinde gezdirin.
- Sıcak su döktüğünüz tencerenin ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Lahana sarma tarifi hazır. Afiyet olsun…
LAHANA SARMA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kıymalı lahana sarmasının 210 gramında ortalama 122 kalori vardır.