KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI MALZEMELERİ:
-Yeteri kadar kabak çiçeği
-2 adet orta boy soğan
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Yarım su bardağı dolmalık fıstık
-2 su bardağı pirinç
-Yarım su bardağı kuşüzümü
-2 çay kaşığı dolma baharatı
-Bir buçuk su bardağı sıcak su
-7 adet kesmeşeker
Y-arımşar demet maydanoz ve dereotu
-2 adet limon
-Tuz
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI YAPILIŞI:
Harç için 3 çorba kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Dolmalık fıstık ilave edip sotelemeye devam edin. Pirinç, kuşüzümü, dolma baharatı ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde kesmeşekeri suda eritin ve harca ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edip karıştırın.
Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Harcı kabak çiçeklerinin içine pay edin. Tencereye yerleştirip, üzerine limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın..
Afiyet olsun..