Lahana Sarması İçin Malzemeler:
-1 adet orta boy lahana
-250 gram yağsız dana kıyma
-1 su bardağı pirin
-3 adet soğan
-4 diş sarmısak
-2 adet domates
-5 dal dereotu
-5 dal maydanoz
-5 dal nane
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
-1 su bardağı+1çay bardağı zeytinyağı
-Yeteri kadar su
-Tuz
-karabiber
-nane
-sumak .
Lahana Sarması Yapılışı:
-İÇ malzemeyi hazırlamak için kıyma ve yıkanıp süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın.
-Üzerine ince kıyılmış soğan, sarmısak, domates, dereotu, maydanoz ve nane ekleyin.
-Salçaları, 1 su bardağı zeytinyağını, tuz ve baharatları ilave edip iyice harmanlayın.
-Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın.
-Lahananın kök kısmını kesip tencereye koyun.
-Yumuşayana dek haşlayın.
-Tencereden alıp soğuk su dolu bir kaba aktarın.
-Yapraklarına ayırın ve yaprakların kalın damarlı kısımlarını alın.
-Hazırladığınız harçtan lahana yapraklarına koyup sarın.
-Yayvan bir tencerenin dibini lahana yaprağı ile döşeyip, sarmaları yerleştirin.
-Kalan 1 çay bardağı zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, tuz serpin.
-Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edin.
-Üzerine porselen bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapattıktan sonra ocağa oturtun.
-Kaynamaya başladıktan sonra 20-30 dakika daha pişirip, servis yapın. afiyet olsun...