Yarım kg dolmalık biber
400 gram kıyma
3/4 kahve fincanı pirinç
2 adet orta boy soğan
1/3 demet kıyılmış maydanoz
1/3 demet kıyılmış dereotu
2 adet rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Üzeri için:
1 adet domates .
Etli biber dolması yapılışı:
Biberlerin saplı kısımlarından kapak kesip, çekirdek yataklarını temizleyin. Bıçağın ucu ile biberlerin yan taraflarından delik açın. Harç için, kıyma, pirinç, küp doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, rendelenmiş domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Biberlerin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde harcı içlerine pay edin. Ayrı bir tencerede kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Biber salçası, ardından kalan 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Dolmaları tencereye yerleştirip, üzerlerine dilimlenmiş domatesten kapak yapın. Su kaynayana dek orta ateşte, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın..