Sofraların sevilen lezzeti ve birçok kişi tarafından da nasıl yapıldığı merak edilen Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifini bu yazımızda sizler için hazırladık. Özellikle diyet yapan bireyler tarafından tercih edilen ve birçok kişinin yapılışını merak ettiği besindir. İşte Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi...
Malzemeler
- 500 gr. taze barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Hazırlanışı
Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ekleyip çevirin ve ardından barbunyayı ekleyin.
Salçayı ve 2 adet domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.
Süre bütünce kapağını açın ve 1 adet domatesi ekleyin ve dinlendirin.