2 adet kabak
1 adet yumurta
1 çay bardağı lor (beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
2-3 kaşık tam buğday unu
1 tutam dereotu ve maydanoz
1 taze soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp dış kabuğunu soyup, rendeleyelim. Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz. Ben dışını dolma yaptığım için sadece içi vardı bu sebeple rondodan geçirdim. Sonra kabakların suyunu sıkalım elimiz ile üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Tavanın altını yakıp 1 tatlı kaşığı yağ döküp bu yağı peçete ile silelim, damla damla yağ kalabilir bunda bir sakınca yok. Karışımdan 1 dolu kaşık alıp tavaya koyalım. Bir yönü kızardığında diğer yönünü de kızartıp, yoğurt ile servis yapalım.
Deneyen herkese afiyet olsun