1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı süt ( Yari yarıya su da koyabilirsiniz yada hiç süt kullanmayabilirsiniz)
Alabildiği kadar un
1 kase dolusu haşhaş
Haşhaşı açmak için bir su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta
Mayayı hamur yoğurma kabına alın ve ılık süt ile eritin. Üzerine tuz ve şekerini ilave edin ve 5 dk kadar bekleyin. Daha sonra üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve mayalanmasını bekleyin.
Bu sırada haşhaşın içine yağı koyup kaşıkla karıştırın. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve hamuru açacağınız tezgahı bolca yağlayın. Bezeyi yağlı tezgaha alın ve elinizle önce bastırarak, ardından her tarafından çekiştirerek büyütün.
Üzerine yağlı haşhaş karışımından bolca sürün ve hamuru yine çekiştirerek rulo yapın. Rulo yapma işleminiz bitince hamuru iki ucundan tutun ve ters burgu yapın.
Yani ucun birini sağ tarafa diğer ucunu sol tarafa doğru kıvırın. Bu kısımda başkasından yardım isteyebilirsiniz:) Rulo büyüdükçe zorlanabilirsiniz:) Ardından tepsinizin boyutuna göre uzun uzun kesin ve tepsiye yerleştirin.
Diğer bezeye de ayni işlemi uygulayın. Tepside mayalanmasını bekledikten sonra (30 dk kadar ) üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.