Masterchef 2020 maratonu devam ederken yapılan yemekler ve tatlılar güne damgasını vuruyor. Mehmet, Danilo ve Somer şefin jüriliğinde gerçekleşen yarışmada Dünya mutfağı ve geleneksel tatlar yarışmacılardan isteniyor. Bugün ise yarışmacılardan Çin mutfağına özgü Çin pilavı yapılması istendi. Programı izleyenler ve evde bu yemeği yapmak isteyenler yemeğin tarifini, yapılışını ve malzemelerini araştırmaya başladı. Peki Masterchef Çin pilavı nasıl yapılır? Çin pilavı tarifi ve malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı konserve mısır
Yarım çay bardağı konserve bezelye
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Bol suda yıkayıp ayıkladığınız taze soğanları incecik kıyın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları minik küpler halinde kesin. Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Doğranmış taze soğan ve havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Ardından sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Küçük bir kaba kırdığınız yumurtaları çırpın. Suyunu tamamen çekmekte olan pilava çırpılmış yumurtaları ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra pişirme işlemini kapağı kapalı tencerede 3-4 dakika daha sürdürün. Pirinçler suyunu çekip yumurtalar kızarmaya başladığında pilav tenceresinin üzerine kağıt havlu kapatıp pilavı demlenmeye bırakın.