Osmanlı Devleti mutfağının en önemli simgeleri arasında yer alan Türk kahvesi, o zamanlardan bu yana değerini hiç kaybetmeden sohbetlerimize gelmeyi başarmıştır. Öyle ki yemeklerden önce yemekler sonra veya kısa süreli buluşmalarımızda bile Türk kahvesi tüketiyoruz. Gelin hep birlikte bol köpüklü Türk kahvesinin nasıl yapıldığını tarif edelim...
İnce çekilmiş Türk kahvemizi, şekerimizi, en son aşamada ise suyumuzu ekleyerek Türk kahvemizin ön hazırlığına başlamamız gerekmektedir. Ayrıntılı olarak anlatmak gerekirse her fincan Türk kahvesi için cezvemize iki çay kaşığı kahve ve dilediğimiz miktarda şeker ekleyeceğiz. Akabinde her fincan için bir Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu ekleyiyoruz.
Daha sonra cezvemizi ocağa koymadan önce homojen bir kıvama gelene kadar daha önce eklediğimiz kahve, su ve şekeri karıştırıyoruz. Tüm malzemelerimiz karıştıktan sonra cezvemizi kısık ateşte ocağımıza koyuyoruz. Cezvemizin üzerinde kahve köpüğü oluşuncaya kadar bekliyoruz. Köpük oluştuktan sonra her fincanın içerisine köpüğümüzü eşit miktarlarda paylaştırıyoruz. Daha sonra cezvede kalan kahvemizi yine ocağımızın üzerine koyup bir taşım kaynayıncaya kadar fincanlara bölüştürüyoruz.
Burada köpüklü ve lezzetli kahve elde etmek için en önemli püf noktaları kahvenin taze olması ve cezve içerisinde kahveyi çok fazla kaynatmamanızdır. Çünkü çok fazla kaynattığınız kahve lezzetini kaybeder. Afiyet olsun :)