Yöresel yemekler, sofralarımızda oldukça sevilip tüketilmektedir. Sivas yöresine ait olan ekmek aşı yemeği de bunlardan bir tanesidir. Kurutulmuş bazlama ekmeğinin soğan, patates ve domates ile leziz uyumu ile yapılan bu yemek, sofralarında farklı lezzet arayanlar tarafından da tercih edilmektedir. Peki, ekmek aşı yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Ekmek aşı tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde.
EKMEK AŞI NASIL YAPILIR?
Bu noktada, 'Ekmek aşı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?' sorusunun yanıtını arayanlar doğru yerdeler.
EKMEK AŞI TARİFİ VE MALZEMELERİ
Ekmek aşı tarifi ve malzemeleri şu şekildedir:
- 3 orta boy soğan
- 1 adet patates
- 4 adet domates
- 2 tane yeşilbiber
- 3 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- Tuz, pul biber, karabiber
- 1 yemek tabağı kurutulmuş bazlama ekmeği
EKMEK AŞI YAPILIŞI
Adım adım ekmek aşı yemeği yapılışı:
- Sivas'a has olan bu yerli yemeğimizde, öncelikle geniş bir tencereye sıvı yağ eklenir ve yarım ay şeklinde doğranan soğanlar ölene kadar kavrulur.
- Soğanların üzerine yeşilbiberler ve küçük küpler halinde kesilen patatesler de eklenerek pişirme işlemine devam edilir.
- 4 adet domates küçük küçük doğranır ve pişmeye devam eden harca katılır.
- 3 su bardağı sıcak su pişen harca eklenir ve yarım saat daha kaynatılır. Üzerine baharatlar ve tuz eklendikten sonra yumurtalar kırılır.
- Yumurtalar piştikten sonra ocak kapatılır, dinlenmeye alınır.
- Genişçe bir servis tabağının tabanına, fırında veyahut tavada kurutulmuş bazlama ekmekleri parça parça bölünerek yerleştirilir.
- Pişirdiğiniz sıcak harcı bazlama ekmeklerinin üzerine dökünüz ve sıcakken servis yapınız.