Bamya tarifi hafif yapısıyla sağlıklı bir besindir. İnsan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında bulunan ve hemen hemen her mevsim tüketilebilen bamya pek çok hastalığa, iyi gelmesi ile bilinir. Özellikle içerisinde yüksek miktarda lif bulundurmasından dolayı sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma konusunda biçilmiş kaftandır. Kuşbaşı et, nohut, domates, soğan, limon ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan bamya tarifi misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Etli, nohutlu bamya nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzetiyle bamya tarifi…
BAMYA TARİFİ MALZEMELERİ
- 400 gr bamya
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 domates
- 1 soğan
- 1 büyük boy limon
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
BAMYA TARİFİ YAPILIŞI
- Kuşbaşı etleri kızgın tencereye alın suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Etler suyunu çekince 1 su bardağı daha sıcak su ekleyin ve eti haşlayın.
- Sıvı yağ, tereyağı ve ince doğranmış soğanı tencereye alın.
- Un, salça ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Rendelenmiş domatesleri ve sarımsağı ekleyin.
- Son olarak bamyayı ekleyin ve iyice kavurun.
- Karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Suyunu çeken yemeği ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Limon suyu, karabiber, kimyon, tuzu yemeğe ekleyin ve iyice karıştırın.
- Bamya tarifi hazır. Afiyet olsun…
BAMYA TARİFİ KAÇ KALORİ?
Kuşbaşı Etli Bamya Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 81 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Kuşbaşı Etli Bamya 162 kalori bulunmaktadır.