Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, pişirilmeden tüketilen, Şanlıurfa yöresine ait bir yiyecektir. Şanlıurfa'nın dışında Adana, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Malatya gibi illerde de yöresel farklılıklar gösterebilen çiğ köfteler yapılır. Peki çiğ köfte nasıl yapılır? İşte çiğ köfte tarifi…
ÇİĞ KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ
ÇİĞ KÖFTE TARİFİ HAZIRLANIŞI
ÇİĞ KÖFTE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Çiğ Köfte (Etli) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 216 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 157 gramlık miktarında Çiğ Köfte (Etli) 340 kalori bulunmaktadır. Çiğ Köfte (Etli) besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %41 daha az kalori. %71 daha fazla protein içermektedir.