Üzüm hoşafı tarifi araştıran ev hanımları doğru yerdeler. Ramazan ayına sayılı günler kala bu başlık altındaki anlatımı adım adım takip ederek üzüm hoşafı yapabilirsiniz. Yapılışı çok basit ve kolay olan üzüm hoşafı tarifi içerisinde gerekli malzemeleri ve püf noktaları bulabilirsiniz. Peki, üzüm hoşafı nasıl yapılır?
ÜZÜM HOŞAFI TARİFİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kuru sarı ve siyah üzüm ile toz şekeri ilave edin. 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Kokusunun çıkmaması için tencerenin ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun. 1 saat bekledikten sonra kaselere paylaştırıp, soğuk olarak servis yapın.