3 adet yufka
-3 çorba kaşığı tereyağı
350 gram kıyma
HAŞLAMAK İÇİN;
-3 diş dövülmüş sarımsak
-Bir buçuk su bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı tereyağı
SİRON YAPILIŞI
Yufkaların her birini ayrı ayrı rulo yapın ve 2 cm genişliğinde kesin. Fırın tepsisine yan yana gelecek şekilde dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Kıymayı tuz, karabiber ve pul biberle kavurup yufkanın üzerine yayın. Üzeri için yoğurt ve sarımsağı çırpın. Kıymanın üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tereyağını eritin ve salçayı ekleyip bir kaç kez çevirin. Fırından çıkan sironun üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.