BEĞENDİLİ PALAMUT MALZEMELERİ:
-2 adet çingene palamudu
-1 çorba kaşığı tereyağı
Beğendi için:
-3 adet patlıcan
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı limon suyu
-Yarım çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 diş ince kıyılmış sarmısak
-Tuz
BEĞENDİLİ PALAMUT YAPILIŞI:
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkları kuşbaşı doğrayın. Tereyağında iyice kavurun ve bir kenara alın. Beğendi için közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve bir kaba alın. Sıvıyağ, limon suyu, süt, rendelenmiş kaşar peyniri, sarmısak ve tuz ilave edip çatal yardımıyla patlıcanları iyice ezin. Sonrasında beğendiyi servis tabağına yayın ve üzerine kavurduğunuz balıkları yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun..