3 kg uzun ince taze salatalık,
4-5 adet nohut,
4-5 adet sarımsak,
Yarım limon,
1 tutam maydanoz.
Salatalık Turşusunun Suyu İçin:
1 yemek kaşığı şeker,
3 litre su (15 su bardağı su),
3 yemek kaşığı kalın tuz
Yarım türk kahvesi fincanı sirke.
Yapılışı:
Salatalıkları yıkayıp temizleyelim.
Limonu daire şeklinde dilimleyelim.
Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.
Üzerine nohudu, limon dilimlerini ve sarımsakların yarısını yerleştirelim.
Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları koyalım.
Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba şekeri, tuzu, sirkeyi ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine geçecek şekilde dökelim.
Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim.
Maydanoz hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hem de turşunun bozulmasını engeller.
Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.
Salatalık Turşusunu 1-2 hafta sonra tüketebiliriz.