Malzemeler:
5 kg. lahana
2 adet limon
1 adet sarımsak
20 adet nohut
1 çorba kaşığı arpa, tuz
Lahana Turşusu Yapılışı:
Turşu yapmak için uygun olan lahana sıkı kellesi olanıdır. ilk olarak dıştaki yapraklarını ayıklayınız. Lahananın dibini oyunuz ve koçanını çıkardıktan sonra dört parçaya ayırınız.
Daha sonra lahanaları kıyınız. Büyük bir tepsi içerisine kıyılmış lahanaları koyup tuz ile ovalayınız. Daha sonra lahanaları tepsinin ortasında toparlayınız.
Üzerine de ufak bit tepsi koyunuz ve tepsinin üzerine de ağırlık yapacak bir şey koyduktan sonra 6-7 saat bekletiniz. Bunu akşam yapınız ki sabah hazır olsun.
Sarımsaklarınızı soyunuz ve tuzla dövünüz. Sirke ile dövdüğünüz sarımsakları karıştırınız ve turşuyu yapacağınız süreye kadar bekletiniz. Ardından lahanaları turşuyu yapacağınız kaba ve ya cam kavanoza koyunuz. bastırması için ağırlık koyunuz.
Ardından da sarımsak ve tuz koyduğunuz sirkeyi üzerine dökünüz. Lahanalarınızın üzerini örtecek kadar su ekleyiniz. 10 günde turşunuz yemeye hazır hale gelecektir.
Turşunun daha kısa sürede olmasını istiyorsanız lahanaları bir miktar haşladıktan sonra aynı işlemleri uygularsanız 2 günde turşunuz yenilir kıvamda olur.
Afiyet olsun.