Kış mevsiminde sofralardan eksilmeyen ezogelin çorbası yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Kışın içinizi ısıtan ve hastalıklardan koruyan çorba genellikle ana yemeklerden önce tüketiliyor. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde vücuda inanılmaz faydaları bulunan ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleriyle merak ediliyor. Türk mutfağına has; domates (veya salçası), pirinç ve kırmızı mercimek ile yapılan bir çorba olan ezogelin soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi oluyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Geleneksek Türk mutfağına özgü ezogelin çorbası akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Nefis kokusu ve düşük kalorili olması sebebiyle sevilerek tüketilen ezogelin çorbası yapılışı ve tarifiyle gün içinde en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz en lezzetli ezogelin çorbası yapılışı ve malzemeleriyle haberimizde yer alıyor.
Ezogelin çorbasının püf noktası tavuk bulyon yerine yarı et bulyon kullanmak yer alıyor.
Geleneksel Türk mutfağına özgü ezogelin çorbası tarifinde domates salçası, pirinç, kırmızı mercimek, sıvı yağ, karabiber, tuz, kırmızı biber, nane bulunuyor. Akşam yemeklerinden önce tüketilen ezogelin çorbası lif içeriği bakımından oldukça zengindir. Tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur.
EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELERİ VE YAPILIŞI
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
EZOGELİN ÇORBASI BAHARATLARI