Malzemeler
1 kg kemiksiz sığır kürek eti
4 adet orta boy soğan (doğranmış)
4 adet patates (doğranmış)
4 adet domates (doğranmış)
50 gram tereyağı
3 yemek kaşığı pul biber (tatlı)
3 litre et suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı
Kürek eti yağ ve sinirlerinden ayıklandıktan sonra 2 cm küpler halinde doğranır. Derin bir tencereye tereyağı konur ve küp soğanlar güzelce kavrulur. Etler eklenir, hızla bir kere karıştırılır. Suyunu salmaması için renk değiştirinceye kadar dokunulmaz. Daha sonra karıştırılıp iyice kavrulur. Karabiber, pul biber, tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Etler yumuşamaya başlayıncaya kadar yavaş yavaş pişirilir. Küp şeklinde doğranmış patatesler eklenir, et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir, doğranmış domatesler eklenir. Bu esnada goulash garnish hazırlanır. Sarımsaklar dövülür. Bütün malzemeler kasede iyice karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Lezzet kontrolü yapılır. Afiyet bereket olsun inşallah.