5 adet orta boy domates
2 adet orta boy salatalık
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş sarımsak
4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
6 su bardağı su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Gaspaccio çorbası yapılışı:
İri doğranmış tüm sebzeleri, sarımsak ve bayat ekmek içini mutfak robotunda 2-3 dakika çekin. Ardından püre haline gelen sebze ve ekmekleri bir çorba tenceresine boşaltın.Üzerine su, tuz ve karabiberle birlikte sirkeyi de ilave ederek, iyice karıştırın. Daha sonra 1 çay bardağı su ile ezilmiş salçayla birlikte zeytin yağını ekleyin. Bu arada malzemelerin birbirine iyice karışması için çok iyi karıştırmanız gerekiyor. Sonra üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.