Malzemeler
6 adet tavuğun baget kısmı veya (1 adet tavuğun göğsü)
12 su bardağı tavuk suyu(tavuğu yaklaşık 12 su bardağı suyla haşlıycaz)
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limon yoksa (yarım çay kaşığı limon tuzu)
Yapılışı
Öncelikle tavuklarımızı derin bir tencerede 12 su bardağı suyla üstünün köpüğünü alarak tuzumuzuda katarak haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra tavuklarımızı soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz. Başka bi tencerede unumuzu, zeytin yağı ve tereyağıyla karışık kavuruyoruz pembeleşene kadar. Pembeleşince salçamızı sulandırıp unumuza ekleyip baharatlarımızıda ekleyip biraz karıştırıp tavuk suyumuzu süzerek o harcımıza ekliyoruz(not: eğer unumuz topak topak olursa mixerden geçirelim) sonra tavuklarımızı didikleyip doğrayıp tencereye ekliyoruz yarım limon sıkıyoruz 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz iste mis gibi çorbamız hazır