2 çorba kaşığı dövme buğday
2 çorba kaşığı nohut
1 adet kuzu incik
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane .
Yapılışı:
NOHUT, dövme buğday ve inciği ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Un, yoğurt, un, yumurta sarısı ve 1 çay bardağı suyu çırpma teliyle karıştırın. Karışımı tavuk suyuna ekleyip karıştırın. Daha önce pişen nohut, buğday ve kuşbaşı doğranmış inciği tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerinin sosu için tereyağını eritin. İçine pulbiber ve nane ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın..