KREMALI BEYAZ HİNDİBA ÇORBASI MALZEMELERİ:
3 adet beyaz hindiba
1 su bardağı krema
5 su bardağı sebze suyu
1'er çorba kaşığı sirke ve limon suyu
1'er çay kaşığı beyazbiber ve tuz
KREMALI BEYAZ HİNDİBA ÇORBASI YAPILIŞI:
Hindibaları akan su altında yıkayınız. Dıştan bir iki yaprağını çıkarıp atınız. Bir bıçak yardımıyla dip kısmını kabaca temizleyiniz. Hindibaları bütün yapraklar halinde kullanacaksanız alt kısmından 2cm kadar keserseniz tüm yaprakları bozulmadan ayrılacaktır. Ayrılmış yapraklar bütün olarak da jülyen doğranarak da kullanılabilir. Hindibaları garnitür olarak "braisee" pişirecekseniz veya fırınlayacaksanız, dikey olarak ikiye bölebilirsiniz. Hindibaların kendine özgü, buruk tadını azaltmak isterseniz dibinden içeri doğru küçük bir bıçakla dolgun kısmını oyabilirsiniz. Hindibaları haşlarken kararmamaları için suyuna limon suyu katmayı ve haşlamadan sonra içine giren suyu bir süre baş aşağı dinlendirerek süzmeyi ihmal etmeyin.