HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI PATATES ÇORBASI MALZEMELERİ:
500 gram tatlı patates
1 adet hindistancevizi
1 litre sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı rendelenmiş
taze zencefil
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
(küçük hindistancevizi)
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber
HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI PATATES ÇORBASI YAPILIŞI:
Öncelikle çorba yapımında kullanacağınız hindistancevizi sütünü hazırlayın. Bunun için, hindistancevizinin üzerindeki 3 gözü bir tirbuşonla delin. İçindeki sütü akıtın. Daha sonra hindistancevizinin kabuğunu kırıp içindeki beyaz etli kısımları çıkarın ve rendeleyin. Rendelediğiniz hindistancevizini 1 litre kaynar suya katıp, 1 saat bekletin. Su ılınınca rendelenmiş hindistancevizini elinizle ovun.
Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Süt hazırlamada kullandığınız hindistancevizi rendesinden 2 çorba kaşığını ayırın. Çorba için patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı soteleyin. Patatesi katın ve 10 dakika karıştırarak kavurun.
Servis yapılışı:
Üzerine, meyvenin içinden akıttığınız hindistan cevizi sütünü, kendi hazırladığınız 1 litrelik sütü, 2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini, zencefil, muskat, sarmısak, pulbiber ve tuzu katıp, 35-40 dakika kaynatın. Daha sonra karışımı blenderden geçirin. Koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapın.