KURU MEYVELİ CUPCAKE MALZEMELERİ:
Kek için:
-Yarım su bardağı kuru meyve
-175 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
-1 su bardağı tozşeker
-3 adet yumurta, 1 paket vanilya
-Bir buçuk su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Krema için:
-300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
300 gram beyaz çikolata
Süslemek için: Kuru meyveler
KURU MEYVELİ CUPCAKE YAPILIŞI:
Tereyağı veya margarini tozşeker ile birlikte derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, üzerine kuru meyveleri de ekledikten sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıkma torbasına doldurarak keklerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Kuru meyvelerle süsleyin.
Afiyet olsun..