ÇİLEKLİ BAZLAMA MALZEMELERİ:
-1 adet yumurta
-4 çorba kaşığı pekmez
-3/4 su bardağı süt
-1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı tam buğday unu
-1 çay kaşığı karbonat
-1 avuç ince çekilmiş yerfıstığı
-1 avuç ince doğranmış çilek
ÇİLEKLİ BAZLAMA YAPILIŞI:
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu (limon da kullanılabilir) ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir yerde un ve karbonatı karıştırın, karışıma ekleyin. Yerfıstığı ve çilekleri de ilave edin. Yumurta akını bir fiske tuz ile çırpıp, kar haline getirin. Katılaştığı zaman karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya hiç yağ eklemeden (arzu ederseniz biraz zeytinyağı sürülebilir) karışımdan birer çorba kaşığı kadar döküp, önlü-arkalı iyice kızarana değin bazlamaları pişirin. İlk denemede 2 tatlı kaşığı stevia ekstresi ve orijinal tarifte verilen pekmez oranını yarıya indirerek, 2 çorba kaşığı pekmez kullandığımda tadı çok güzel, hafif ve rengi sadece pekmez ile yapılan bazlamaların renginden oldukça açık renkte oldu. Tadı ise son derece hafif ve lezzetli idi. İkinci denemeyi orijinal tarifteki pekmezi kullanarak yaptım. Renk oldukça koyulaştı ve biraz daha tatlı oldu. En çok beğenilen, stevia ekstresi ve pekmezi birlikte kullanarak hazırladığım bazlamalar oldu..