Malzemeleri
- Yarım Kilogram köftelik kıyma
- 5 Adet Patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 6 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- Yeteri kadar tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patateslerimizi soyarak küp küp kesiyoruz. Bir suyun içerisinde bekletirken köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. Köftemizi ister pirinç ile istersek bulgur ile yapabiliriz bu tamamen sizin damak tadınızla ilgili bir durum. Eğer bulguru tercihe diyorsanız köftelik ince bulgur alın. Benim tercihim pirinçten yana. Bir kap içerisine pirinci, kıymayı ve baharatları alıyoruz. Kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra parçalar kopardığımız köfte harcını yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri de Bir kap içerisine yerleştiriyoruz. Yerleştirdiğimiz bu kabın içerisine un serpiyoruz ki yapışmasınlar.