YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİ:
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı esmer ya da beyaz pirinç
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet yumurtanın sarısı
-1 tatlı kaşığı kuru nane
YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp dört bardak sıcak su ile bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
Yoğurt, un, ruşeym ve yumurta sarısını bir kasede karıştırın. Bir bardak sıcak suyu yavaş yavaş yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Tenceredeki pirinçli su kaynadıktan sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş buna ekleyin. Bu sırada yeniden kaynayana kadar sürekli karıştıron ki yoğurdunuz kesilmesin.
Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısarakçorbayı 10 dakika pişirin.
Bir sos tenceresi ya da tavada tereyağını eriterek naneyi hafifçe kavurun. Nanenin yanmamasına özen gösterin.
Çorbaya naneli yağı ekleyip ılıdıktan sonra bebeğimize sunabilirsiniz.
(8.ay)