Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bezelye yemeği yapmayı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Akşam yemeği için bezelye yapmaya mı karar verdiniz? Aşağıda liste halinde bezelye tarifi için malzemeleri ve adım adım yapılışını bulabilirsiniz. İşte en güzel ev yapımı bezelye yemeği tarifi…
BEZELYE Malzemeleri:
1 çorba kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre pulbiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 kilo taze bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
200gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
Bezelye yemeği yapılışı:
Öncelikle bezelyeleri ayıklayın. Daha sonra soğan ve sarımsakları doğrayarak tencereye yağı ilave edin. Soğanlar ile birlikte güzel bir şekilde yakmadan kavurun. Patates ve havuçları küp halinde tencereye doğrayın. Salçayı ilave edin.
Baharatları ve tuzu ilave edip 5 dk kadar kısık ateşte kavurun. 4-5 bardak kadar su ekleyin. Orta ateşte suyunu hafif çekene ve özleşene kadar pişirin.
Koyduğunuz su hafif çekip bezelye ve havuçlar hala sertse biraz daha su ekleyebilirsiniz. İyice piştikten sonra servis yapabilirsiniz.