Etli nohut yemeği nasıl yapılır? Etli nohut yemeği için malzemeler nelerdir? soruları ev hanımları tarafından sıkça araştırılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Maliyet olarak da ekstra maliyeti olmayan etli nohut yemeği genellikle pilav ve turşuyla tüketilir.
Etli nohut yemeği nasıl yapılır? Gerekli malzemeler
Lezzetli bir etli nohut yemeği için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanır:
300 gram dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı önceden ıslatılmış nohut
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
5 bardak sıcak su
tuz ve çok az sıvı yağ
Etli nohut yemeği nasıl yapılır? Yapılışı...
Öncelikle nohutlarımızı bir gece önceden ıslatıyoruz, daha sonra eti de yıkayıp tencerenin içine atıyoruz.
Daha sonra etleri hafifçe kavuruyoruz. Etler renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Nohutlardan önce salçayı tencereye ekliyoruz ve kavurduktan sonra soğanı son olarak da geceden ıslatılan nohutu tencereye ilave ediyoruz. Kavrulan kuşbaşı, salça ve soğandan sonra nohutun tuzunu da ekledikren sonra biraz da sıvı yağ ekleyip 5 bardak suyunu ekleyip nohutun kaynamasını yani pişmesini bekliyoruz.
Nohutu ilk olarak yüksek ateşte daha sonra da hemen hemen 30 dakika pişiriyoruz. Bu süre tencerenizin türüne göre değişiklik gösterebilir en az 30 dakika gerekmektedir. 30 dakika geçtikten sonra nohutun tadına varılarak pişip pişmediği biraz daha pişmesi gerekip gerekmediği kontrol edilebilir. Afiyet olsun...