Hazırlanışı
Bir gece önceden suda bırakılmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Sonra yeni su ilave ederek bir tencere içinde ateşe oturrun. Önce kuvvetli ateşte, su kaynamaya başlayınca da kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Çok iyi yumuşasın, sonradan katılaşır.)
Sonra, fasulyeler içinde olduğu halde su iyice soğuyuncaya kadar bir kenara bırakın. (Tencereyi soğuk suya oturtmak suretiyle soğutmak da mümkün.)
Su soğuyunca fasulyeleri kalın delildi bir süzgece dökün. İyice süzüldükten sonra, bir çukur tabak veya kâseye alın. Üstlerine ¥4 bardak sirke ile bir miktar tuz ilave ederek 2-3 saat kadar bekletin.
Daha sonra sirkeyi süzün ve fasulyeleri bir tabağa koyun. Bunlara yarım ay şeklinde doğranmış ve bir miktar tuzla iyice ovulmuş, sonra da yıkanmış soğan ile kıyılırcasına ince doğranmış maydanozu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Fasulyeleri tabakta düzgünce yayarak güzel bir şekil verin.
Tabağa yaymış olduğunuz fasulyelerin etrafına yarım parmak inceliğinde dilimlenmiş domatesleri sıralayın. Üstlerine, çekirdekleri çıkarılmış yarımşar zeytin oturtun. Tabağın tam ortasına da, uzunlamasına dörde kesilmiş yumurtaları papatya şeklinde yerleştirin. Yumurtaların etrafını, kordon şeklinde, çekirdek kısımları çıkarılmış ve ince doğranmış yeşil biberlerle çevirin.
Son olarak, bir kâseye 2 tatlı kaşığı tuz, kalan sirke ile zeytinyağını koyun. Çatalla üç beş defa çırpın ve tabaktaki fasulyelerin üzerine döktükten sonra servis yapın.
Sosu bol olsun, sonra çekip kuru olur.