Köy ekmeği malzemeleri;
1 kg buğday unu
1 paket yaş maya
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kepek
Köy ekmeği nasıl yapılır?
Yaş mayayı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya ve sıvıyağ katın. Kalan 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Bir tepsiyi yağlayıp kepek serpin. Hamuru tepsiye alıp 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.