Evde tantuni nasıl yapılır? sorusu haftasonuna özel evlerinde atıştırmalık yemek yapmak isteyen bireylerin yanıt aradığı konular arasında yer almaktadır. Lavaş veya pide ekmeği arasında koyularak tüketilen tantuni yapımı kolay ve lezzetli bir yiyecektir.
Evde tantuni için gerekli malzemeler
1 kilogram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
1 çorba kaşığı toz biber ve pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Evde tantuni yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Etleri yıkayıp süzdükten sonra saca veya tencereye koyun ve margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatıp etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın ve lavaş ekmeklerinin içine koyarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun...