MALZEMELER
Tabanı için:
3 su bardağı un
180 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
Çikolata katı için:
3 paket
(80'er gramlık) bitter çikolata
3 adet yumurta
120 gram eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı bal
120 gram tozşeker
300 gram toz fındık
210 gram kakao
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı portakal reçeli
Yarım su bardağı küçük küp doğranmış portakal kabuğu
Süslemek için:
Portakal şekerlemesi
YAPILIŞI
TART tabanı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Homojen bir kıvam alınca orta boy bir tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmasını önlemek için hamurun üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın. Diğer yandan çikolata katı için çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarılarına tozşekeri ekleyip iyice çırpın. Çikolata, tereyağı ve bal ekleyip karıştırın. Portakal kabuğu ve fındığı katın. Kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ilave edin. Yumurta aklarını geniş bir kaba alıp kabarana dek çırpın. Daha sonra söndürmeden bir spatula ile alt üst ederek çikolatalı karışıma ilave edin. Tart hamurunun üzerine portakal reçeli sürüp hazırladığınız kek hamurunu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra portakal şekerlemesiyle süsleyerek servis edin.
Aşçı Şefika Günyel